Raquel van Oijen

Raquel van Oijen is trainer en personal coach. Zij faciliteert teams aan de vooravond van veranderingen en zij coacht mensen als het gaat om zelfinzicht en bewustwording. Een soort van “wakker worden” dus.

Expertise: Coaching en Training Bio

Ben jij benieuwd naar de laatste nieuwtjes van mij hand? Laat hieronder jouw naam en e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Zonder verbinding en vertrouwen geen verandering

Ik geloof erin dat ieder team, ieder individu welvaart bij verbinding en vertrouwen. Als je weet hoe je communiceert en waar jouw talenten en jouw valkuil ligt dan wordt het makkelijker de ander te begrijpen. In mijn trainingen en coachtrajecten is dat mijn uitgangspunt. We zien vaak dat er getraind wordt op harde skills, maar als je niet begrijpt hoe jíj de dingen doet, hoe je communiceert dan valt de effectiviteit van zo’n training tegen,omdat er ruis ontstaat in de communicatie met anderen.

Zelfkennis is de basis om met anderen samen te werken. Om tot veranderingen en oplossingen te komen in werk en leefsituaties is het belangrijk te weten hoe jíj de dingen benadert. Hoe communiceer je, hoe verwerk je informatie, hoe kom je tot een oplossing, door dat te snappen begrijp je ook dat de ander vanuit zijn/haar eigen talent en perspectief de dingen doet. Als je dat begrijpt kun je elkaar aanvullen en tot grote veranderingen of nieuwe modellen van werken komen. Daar richt ik me op in training en coaching. Als je snapt hoe jij de dingen doet en begrijpt dat de ander vanuit zijn/haar eigen perspectief werkt dan kun je werken naar verbinding en vertrouwen binnen een team en kan je echt gaan samenwerken.

Ik werk met verschillende methodieken toegespitst op de bestaande situatie. Er zijn veel methodieken die leiden tot meer begrip en betere samenwerking, welke dat voor of jouw organisatie kan zijn kan ik in een persoonlijk gesprek inventariseren.

Raquel van Oijen-Heidbuurt