Om te reageren in het forum heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan snel aan.

Regels ABNW Forum

Regels ABNW Forum

door Pascal, op woensdag 21 april 2010 17:27

Forumregels


Wij dringen erop aan dat je je aan de hieronder beschreven regels en richtlijnen houdt.

Hoewel de beheerders en de moderatoren van het ABNW Forum zullen proberen om alle laakbare berichten uit dit forum te weren, is het voor ons onmogelijk om alle berichten te bekijken. Alle berichten komen voor rekening van de auteurs ervan, en geen van de eigenaren van het ABNW Forum, noch A Bright New World B.V. kunnen voor de inhoud van berichten verantwoordelijk worden gehouden.

Door het plaatsen van een bericht op het forum geef je aan dat je met deze regels akkoord gaat en garandeer je dat je geen berichten zult plaatsen die obsceen, grof, seksueel getint, haatdragend of dreigend zijn, of anderszins in strijd met de wet.

De eigenaren van het ABNW Forum behouden zich het recht voor om welke reden dan ook discussies te verwijderen, te wijzigen, te verplaatsen of te sluiten.

Regels en richtlijnen voor het ABNW Forum

Wij dringen erop aan dat je je aan de hieronder beschreven regels en richtlijnen houdt. Gedraag je je niet dan zul je gewaarschuwd worden door de moderator, of zal het betreffende bericht verplaatst, bewerkt, of misschien zelfs verwijderd worden. Als je je vaker niet gedraagt of de regels overtreedt dan kunnen we je verbannen van het ABNW forum, en je account verwijderen. We hebben niet veel regels, dus respecteer deze alsjeblieft!

Behalve onderstaande regels dient je te luisteren naar onze moderatoren en administrators wanneer zij je iets verzoeken te doen. Als je niet reageert op hun verzoek, dan kan het gevolg zijn dat je wordt verbannen van het ABNW forum. Je mag protesteren tegen een beslissing door dit op een rustige en kalme manier te bespreken met de moderatoren of het forum administratie. De beslissing van de moderator zal vaak stand houden.

Dit zijn de regels, genummerd voor referentie, in onbepaalde volgorde:

1. Als eerste en belangrijkste moet je het volgende onthouden: Doe geen persoonlijke aanvallen! Je mag ideeën en stellingen aanvallen, maar niet de mensen persoonlijk. Wanneer iemand een forum moderator of administrator aanvalt, laat dat een disrespect zien voor de regels en dit zal ervoor zorgen dat de gebruiker zeer snel verbannen wordt.

2. Plaats een bericht in het juiste forum. We hebben bewuste gekozen voor verschillende fora voor verschillende onderwerpen. Respecteer dat svp. Plaats een bericht ook nooit dubbel in meerdere (sub)forums om meer reacties uit te lokken.

3. Plaats een bericht niet bewust in het verkeerde forum om meer reacties te krijgen. Dat kan mensen irriteren, omdat je opzettelijk de regels vergeet. Vraag ook niet aan de moderator om het bericht niet naar het juiste forum te verplaatsen, omdat je meer reacties wilt. Je vraagt dan om een voorkeursbehandeling terwijl je bewust de regels overtreedt.

4. Polls die je creëert met de polls optie horen thuis in het Algemene forum onder de categorie Wat vind jij. Wanneer de poll een nuttige discussie oplevert – een echt nuttige discussie – dan kan de thread op zichzelf staan, zonder de poll. Maar in alle gevallen geldt, een actieve poll hoort in het Polls forum.

5. Berichten die tegen bepaalde personen of groepen zijn, gebaseerd op ras, religie, afkomst, nationaliteit, geslacht of seksuele voorkeur, worden niet getolereerd.

6. Doen alsof je een ander forumlid bent, of een beroemdheid, of een lid van het ABNW redactieteam, wordt niet getolereerd.

7. Elk bericht dat direct of indirect assisteert in het overtreden van de Nederlandse wet, zoals bijvoorbeeld het aanbieden van of het vragen om gebrande kopieën of ander illegaal gekopieerd materiaal, zal verwijderd worden. Berichten die ten doel hebben andere forumleden op te zetten om de wet te overtreden, zullen ook verwijderd worden. Het overtreden van de wet houdt ook in content van websites te plaatsen welke dit niet toestaan. Gebruikers die dit soort berichten plaatsen kunnen bestraft worden door de forum leiding of gerapporteerd worden aan de juiste instanties.

8. Pornografie, met of zonder afbeeldingen, of links naar websites voor volwassen horen niet thuis in het forum. Doe dit dus niet!

9. Linken naar een website dat doorlinken afstraft (zoals somethingawful.com, dat een link omruilt voor een schokkend plaatje) is niet toegestaan. Link niet naar dit soort websites.

10. Beperk je kooptransacties tot het Vraag en Aanbod forum. Bevuil het forum niet met berichten waar je spullen probeert te verkopen die niet Gezondheid of Spiritueel gerelateerd zijn.

Richtlijnen

Dit zijn richtlijnen waar we graag willen dat de gebruiker zich aan houdt. Deze zorgen ervoor dat alles in het forum makkelijker gaat. Hoewel deze niet zo zwaar bekrachtigd worden als de regels, zullen de moderators wel adequate actie ondernemen wanneer een gebruiker zich regelmatig niet aan deze richtlijnen houdt.

Dit zijn de regels, genummerd voor referentie, in onbepaalde volgorde:

1. Wees aardig. Als je niet aardig kan of wil zijn, wees dan beleefd.

2. Gebruik scheldwoorden als een smaak, niet als de hele maaltijd.

3. Technische problemen met het forum horen thuis in het forum Service en Support onder "Community"/ "Problemen met het forum".

4. Problemen met berichten of forumleden moeten gerapporteerd worden aan de moderatoren. Maar klaag niet over een bericht omdat er toevallig woorden als “fuck” of “gotverdomme” gebruikt worden. Zie ook richtlijn 3.

5. Wanneer een bericht niets te maken heeft met Gezondheid en Spiritualiteit in de breedste zin van het woord, hoort het thuis in het forum Lounge onder Algemeen. Hier horen ook persoonlijke verhalen thuis. Voorbeeld van dit soort berichten zijn “Ik heb een baby gekregen”, “Laten we daar-en-daar afspreken”, “Ik ben nieuw hier” of “Attack of the Clones rocks/sucks”.

6. Wanneer je een thread per ongeluk start, of dezelfde thread dubbel plaats, kun je een moderator verzoeken het kopie weg te halen. Wanneer er echter al reacties zijn zullen we de thread waarschijnlijk niet verwijderen, omdat andere mensen waarschijnlijk niet willen dat hun berichten verwijderd worden.

7. Wanneer je per ongeluk een bericht plaatst in het verkeerde forum, kun je een moderator vragen deze te verplaatsen naar het juiste forum. Je hoeft niet te wachten tot iemand anders de moderatoren hier op wijst.

8. Een discussie in een ander richting proberen te krijgen (“hijacking” genaamd) is een goede manier om de beginner van de discussie te irriteren. Wanneer je echt over iets anders moet of wil praten, moet je een toepasselijke thread daarvoor vinden of starten.


Als laatste, onthoudt dat je te gast bent op het ABNW forum. Wanneer, voor welke reden dan ook, de forumleiding besluit om je recht om te participeren in te trekken, staat het ABNW ook in haar recht je account te verbannen.

Bedankt, en veel plezier op het ABNW forum!

Het ABNW Team


**/ Wij hebben deze regels grotendeels van PCMweb overgenomen, ze zijn volgens ons goed en wij willen PCMweb bedanken voor het opstellen van deze heldere forumregels\**Pascal