Om te reageren in het forum heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan snel aan.

Re: Starten en stoppen.....

Starten en stoppen.....

door christine, op maandag 9 januari 2012 10:54

Starten en stoppen in 2012

Heb jij jouw goede voornemens al opgeschreven?

We staan aan het begin van een nieuw jaar en dat betekent voor veel mensen een nieuw begin. En daarbij horen goede voornemens. Want een goed begin is het halve werk. Stoppen met roken, starten met afvallen en minder drinken zijn veelgehoorde goede voornemens. Bewuster met de wereld omgaan, is na de kersttoespraak van onze Koningin ook een belangrijk item.

Starten en stoppen
We willen niet meer mopperen op onze lieve vent, geen excuses meer maken om niet te sporten en ook niet meer elke dag vlees eten. En zorgen maken over zaken waar we toch geen invloed op kunnen uitoefenen, is ook zo 2011. Het jaar 2012 staat voor de start van een nieuw begin: dus gaan we gezonder eten, nemen we de trap op het werk en beginnen we met een cursus fotografie. Gewoon, omdat 2012 ons jaar wordt.

Gezonder leven
Een gezonder leven past perfect in het rijtje van goede voornemens voor 2012. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bewuster te eten. Maar dan zonder in te leveren op lekker eten. Want gezond eten wil niet zeggen dat je al het lekkers moet laten staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sonja's ciabatta tosti? Daar kun je zonder schuldgevoel van genieten. Meer van dit soort gezonde, maar bovenal lekkere recepten vind je op de website van Optimel.

Houd je voornemens vast
Goed, we hebben ons dus voorgenomen om een gezonder leven te leiden, hebben we gezonde recepten opgezocht én gezonde boodschappen in huis gehaald. En dan? Het blijkt dat we het vaak moeilijk vinden om ons aan goede voornemens te houden. Want ach, één sigaretje kan wel en afvallen of gezond leven is onbegonnen werk met al die nieuwjaarsborrels en verjaardagen. Voor we het weten is het 2013 en hebben we weer dezelfde goede voornemens. We geven een paar tips zodat het gemakkelijker wordt om jouw voornemens uit te voeren.

- Deel je voornemens met anderen zodat zij je er aan helpen herinneren.
- Stel je doelen duidelijk op. Schrijf het op een groot stuk vel en hang deze op de koelkast of in het toilet. Ergens waar je regelmatig komt.
- Plan beloonmomenten in. Bijvoorbeeld: als je stopt met roken, bespaar je geld. Bewaar dit voor een etentje in een sterrenrestaurant of een nieuwe jurk. Zo zijn er meerdere beloningen te verzinnen voor jouw doelen.
- Ken je zwakke momenten. Wil je afvallen, ga dan niet naar een verjaardag (taart!) en vervang je vaste rookmoment voor iets anders, bijvoorbeeld een wandeling.
- Deel jouw succes. Wanneer je jouw succes (bijvoorbeeld 3 kilo kwijt in drie weken) deelt met anderen, kunnen ze je complimenten geven. Daar krijg je een goed gevoel van en geeft je motivatie om door te zetten.

Winnen voelt beter
Het draait uiteindelijk om het volhouden. Je mag best eens falen, dat soort dingen gebeuren. Maar geef er dan niet helemaal de brui aan en begin gewoon opnieuw. Als je een kleine misstap maakt, voel je je niet prettig. Winnen geeft een beter gevoel dan falen. Als je je dat realiseert, zul je merken dat het vasthouden aan je voornemens steeds gemakkelijker is. Succes!christine

Re: Starten en stoppen.....

door Twijfelaartje, op dinsdag 14 februari 2012 18:07

Goede informatie ik vind het artikel in jullie blog ook behulpzaam, vooral als je ze combineert!

http://www.abrightnewworld.nl/blog/goede-voornemens/obj3227074
Twijfelaartje