Om te reageren in het forum heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan snel aan.

Re: Stoppen met roken

Stoppen met roken

door Rozaatje, op donderdag 3 maart 2011 14:24

Hallo,

Ik wil graag stoppen met roken en vraag mij af of iemand misschien ervaring heeft met acupunctuur? Ik heb gehoort dat het wel goed zou werken

GroetenRozaatje

Re: Stoppen met roken

door Christine, op maandag 7 maart 2011 16:34

Stoppen met roken, er zijn diverse manieren, hoor goede verhalen over het boek van Allen Carr, deze heb ik zelf ook gelezen maar ja helaas na een paar maanden toch weer die sigaret gepakt.
De echte rook verslaving ben je binnen 1 dag vanaf, accupuntuur is hier volgens mij een hulpmiddel voor om zo weinig mogelijk lichamelijke afkickverschijnselen van te hebben. Dus een zeer korte termijn hulpmiddel.
De echte verslaving is domweg de gewoonte, dit kun je aanpakken doormiddel van een meditatie die speciaal is gemaakt om juist op lastige momenten je hierdoor heen te trekken.
Prasadam heeft nu deze mediatie op cd rom gezet en wellicht kan het voor jou een goede manier zijn. Juist omdat de herhaling op de loer ligt en je deze mediatie kan pakken wanneer jij dat nodig vindt.

Hieronder nog een interresant artikel.Succeskans stoppen met roken is vooraf in brein te meten
door Bart Hinke
Wetenschap Aan de hersenactiviteit van een roker die gaat stoppen met roken, is af te lezen of hij er in zal slagen om dat vol te houden. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers in een online verschenen artikel in Nature Neuroscience, waar onze wetenschapsredactie vandaag over schrijft.

Het gaat hierbij om hersenreacties op persoonlijk gerichte boodschappen die te maken hebben met het roken. De deelnemers kregen die boodschappen te horen terwijl ze in een fMRI-scanner lagen. Met zo’n scanner meten onderzoekers waar in de hersenen de stofwisseling verhoogd is. Na die sessie stopten de deelnemers met roken. Vier maanden later werd gecontroleerd wie er succesvol waren. De sterkte van de activiteit in twee hersengebieden voorspelde vrij goed of ze van de sigaret afbleven.

De persoonlijke boodschappen die de hersenactiviteit opriepen, waren opgesteld na interviews over ieders rookgewoonten en stopwensen. Het waren mededelingen als: ‘Je hebt het idee dat je zus je gaat helpen als je eenmaal bent gestopt.’ Of: ‘Je bent bang dat je er toch een opsteekt als je boos of gefrustreerd bent.’ De hersenactiviteit na niet-persoonlijke info over roken voorspelde niet of mensen met een stoppoging succes hadden. Dat waren mededelingen als: ‘Sommige mensen blijven roken om op gewicht te blijven en hun honger te onderdrukken.’

Ook de reactie op neutrale boodschappen (‘De hoogste golf die ooit op zee is waargenomen was bijna 35 meter hoog’) zei niets over het stopsucces vier maanden later.

De onderzoekers schrijven dat ze voor het eerst een hersenmechanisme hebben gevonden dat ‘echte verandering laat zien in gezond gedrag, na ontvangst van een op de persoon toegespitste gezondheidsboodschap’. De ruim 90 deelnemers aan het experiment rookten gemiddeld 16 sigaretten per dag. Ze waren allemaal gemotiveerd om te stoppen met roken. Tenminste, ze gaven zichzelf gemiddeld een 9 voor stopmotivatie, op een tienpuntsschaal.

De onderzoekers denken dat het gebruik van informatie van hersenscans uiteindelijk tot betere gezondheidsinterventies kan leiden.Christine