Om te reageren in het forum heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan snel aan.

Re: mayavoorspelling 2012....

mayavoorspelling 2012....

door christine, op maandag 5 december 2011 10:02

Mayavoorspelling 2012 marketingbedrog?
Dat de Maya’s zouden hebben voorspeld dat de wereld eind 2012 vergaat, is complete onzin, stellen experts volgens Nu.nl. Er gaat gewoon een nieuw kalenderjaar van start. Het einde van de wereld heeft er niets mee te maken, dat zou gewoon een marketingtrucje zijn.

Een beetje oud nieuws, naar mijn mening, want dit is al vaker gezegd. Maar voor Nu.nl reden voor een nieuwsitem” “Er is geen voorspelling voor 2012″, zegt Erik Velasquez, een etsenspecialist van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico, op een bijeenkomst van Mayaexperts donderdag in Mexico. “Het is marketingbedrog.”

Volgens de Mayakalender valt het einde van een 5126 jaar oude cyclus rond 12 december 2012. Nu.nl laat weten dat Sven Gronemeyer, onderzoeker van Mayacodes van de La Trobe Universiteit in Australië, stelt dat dan niet de wereld vergaat, maar een nieuw kalenderjaar van start gaat.

Tja, wisten we dat niet al? Het is al wel door meerder mensen gemeld, dus echt nieuws is het niet. Of het echt als marketingbedrog is begonnen weet ik niet. Ik denk dat het einde van de Maya kalender gewoon door meerdere mensen op andere manieren is geinterpreteerd.

bron nu.nl

christine

Re: mayavoorspelling 2012....

door Marieke, op donderdag 5 januari 2012 10:43

Maya-expert: We moeten 21 december 2012 juist vieren

Mayakalender © THINKSTOCK
Leonze Barreno, Maya-kenner bij uitstek en opgeleid om de Maya-kalenders te lezen en te interpreteren, gelooft niet dat het einde van de wereld nabij is. Integendeel, we hebben op 21 december juist iets te vieren.


Mayapiramide © THINKSTOCK De datum markeert volgens hem niets anders dan een cyclus van 5125 jaar, het einde van de Maya-kalender, waarmee tegelijkertijd een nieuwe periode wordt ingeluid. De kalender heeft geleid tot desastreuze voorspellingen dat de wereld aan het einde van dit jaar vergaat. Duizenden boeken zijn er over dit onderwerp verschenen en internet stroomt over van blogs, waarin het hysterische doemdenken hoogtij viert. Ook de filmindustrie wierp zich op het einde der tijden en verdiende er goud aan.

Niets nieuws
Barrenno, geboren in Guatemala, werd door de Maya-oudsten onderwezen in het lezen van de kalender en kwalificeert de voorspellingen als onzin. In een interview met CBC zegt de expert, die in Canada is verbonden aan de Universiteit van Regina, dat er eigenlijk niets nieuws onder de zon is. 'Volgens de Maya's is dit al de vijfde keer dat het gebeurt.' In plaats van te doemdenken stelt hij nuchter voor de winterzonnewende op 21 december te vieren.

Gregg Braden, wetenschapper en spiritueel goeroe, beweert ook kenner te zijn van de Maya's en hun kalenders. Hij houdt er een iets andere kijk op na over het onderwerp. Ook hij zegt niet te geloven dat de wereld dit jaar vergaat, maar geeft in zijn boeken, artikelen en interviews wel aan dat de terugkerende cycli van 5125 jaar altijd uitliepen op catastrofale gebeurtenissen, waarbij complete beschavingen verdwenen.

Unieke tijd
Braden blijft echter optimistisch en stelt dat de mensheid altijd overleefde om haar overlevering door te geven aan volgende generaties. 'Dat is een krachtig getuigenis die niet valt te ontkennen', aldus Braden. Terwijl hij weigert te speculeren over wat er op 21 december kan gebeuren, zegt hij filosofisch: 'Het einde van alles markeert ook het begin van wat daarna komt. En zo zijn we beland aan het begin van wat volgt op het einde van de tijd. De oude tradities noemden dit de grote cyclus.'

De enige lering die we uit de uitspraken van deze twee wetenschappers, en experts op het terrein van de Maya-kalender kunnen trekken, is dus dat op 21 december de Maya-cyclus van 5125 jaar afloopt. Om die reden alleen al leven we in een unieke tijd.
(Ad Killian)
03/01/12 14u44
Marieke

Re: mayavoorspelling 2012....

door Sjaak, op maandag 9 januari 2012 16:22

He Marieke,

ik heb je verhaal even door gelezen maar ben er nou niet echt wijzer van geworden. Moet ik nou feest gaan vieren of gaan er nou wel heftige dingen gebeuren, maar niet voor iedereen? Mijn tante die helderziend is, heeft voor 21 december 2012 geen noemenswaardige voorspellingen gedaan. Zij heeft toch wel een aantal grootte gebeurtenissen voorspelt zoals de bijlmerramp en de tsunami! Ik zou dus iedereen adviseren om lekker feest te gaan vieren. Mijn tante zegt dat het kan!
Sjaak

Re: mayavoorspelling 2012....

door Marieke, op dinsdag 10 januari 2012 09:13

Hallo Sjaak,

De berichtgevingen zijn ook heel divers en ik heb dit artikel juist ook geplaatst omdat er zoveel tegenstrijdigheden worden gepubliceerd.
Ik ben zelf erg gefascineerd alles omtrent de maya's en hoop hier natuurlijk nog meer info te kunnen krijgen.

Zelf denk ik dat we juist in een tijd belanden waarin niet ieder voorzichzelf leeft maar juist weer samen komen.
Marieke

Re: mayavoorspelling 2012....

door Sjaak, op dinsdag 10 januari 2012 10:18

Hoi Marieke,

Wat een mooie gedachte zo aan het begin van 2012. Nou maar hopen dat het allemaal uit komt. Ik zelf weet helaas niet zo veel over de Maya's behalve dan dat ze ergens in Zuid Amerika woonde, maar dat wist je natuurlijk al.
Sjaak

Re: mayavoorspelling 2012....

door Twijfelaartje, op dinsdag 10 januari 2012 11:50

Hallo,Op het blog staat een atikel genaamd 2012. Hier kun je zien wat de maya's er zelf van vinden. Volgens mij zegt hij zoiets als: als deze kalender afgelopen is beginnen we gewoon aan een nieuwe. haha Hij lijkt niet erg onder de indruk van alle verhalen.Groeten

Twijfelaartje

Re: mayavoorspelling 2012....

door Marieke, op donderdag 12 januari 2012 10:51

CKEditor - Posted Data
Field Name Value
editor1

 Nee idd hij lijkt niet onder de indruk. Ik heb hier nog een filmpje gevonden, zij tellen echt af!http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Aftellen-begonnen-voor-einde-Maya-kalender/m1fz33jfphqx--------------------------------------------------------------------------------

Copyright © 2010 - Trey Smith

Marieke