Om te reageren in het forum heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan snel aan.

Al lopend Mediteren

Al lopend Mediteren

door Rozaatje, op maandag 23 januari 2012 15:30

Ik kwam dit artikel tegen, heeft iemand hier ervaring mee?

Meditatie kun je zittend doen, maar ook lopend. Loopmeditatie is een van de meditatievormen die snel kunnen worden opgepakt en (zelfstandig) kunnen worden gedaan, gedurende enkele minuten tot zeer lange tijd. Bij het lopend mediteren kan er misschien eerder of meer lichaamsbewustzijn ontstaan. Ook het lopen zonder doel kan stimulerend of confronterend zijn. Als je interesse hebt om te gaan mediteren, kan deze vorm van loopmeditatie in de natuur een prettige, laagdrempelige ingang zijn. Voor mensen die al langer mediteren kan het een verdieping of afwisseling betekenen.

Wie nieuwsgierig is, kan het natuurlijk zelf gaan ervaren. Op 26 februari bijvoorbeeld, geeft Natuurcoach.nu een begeleidende loopmeditatie in de prachtige omgeving van Utrecht-Bunnik. De loopmeditatie verloopt in fases, waarbij er een steeds wisselende focus is.

Tijdens een loopmeditatie loop je een stuk langzamer dan tijdens een ‘normale’ wandeling. Het is dus geen fysieke training, maar wel een intensieve training voor de geest. Wie geregeld mediteert zal de effecten hiervan herkennen en kan de stiltewandelingen en loopmeditaties zien als een afwisseling of aanvulling op de gebruikelijke zitmeditaties.

Groetjes,
Roza
Rozaatje

Re: Al lopend Mediteren

door Marieke, op dinsdag 14 februari 2012 09:14

Dit lijkt me toch iets meer voor de gevorderden.

Marieke