Om te reageren in het forum heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan snel aan.

Zoemend geluid door de meditaties

Zoemend geluid door de meditaties

door Sjaak, op donderdag 14 oktober 2010 20:03

Hallo iedereen van A Bright New World, Ik ben net begonnen met het 30 dagen programma en vraag me af wat het zoemende geluid in de meditaties is en welk effect dit precies op me heeft?Sjaak

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Marieke, op donderdag 21 oktober 2010 14:35

Gister begonnen met dag 1 en idd dit is mij ook opgevallen......Marieke

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door JeroenABNW, op donderdag 28 oktober 2010 16:05

Prasadam zegt hierover het volgende: Een mooi beeld geef je van de meditaties, door het geluid te typeren als zoemend. En ik kan ook begrijpen dat je dat zo zou kunnen ervaren. Het geluid wordt gevormd door het noodzakelijke BreinRitme-sygnaal. Dat is, zoals je waarschijnlijk hebt gelezen, een combinatie van twee toonhoogten. De achtergrond geluiden (zoals de regen, vogelgeluiden en andere) zijn om de tonen van het BreinRitme-signaal wat te verbergen. Veel mensen vinden het plezierig om met natuurgeluiden op de achtergrond hun meditaties te doen.

Mocht je het even wennen vinden en nog een beetje lastig om naar te luisteren stel ik het volgende voor: Omdat de meditaties ZONDER de BreinRitme-tonen hun effectiviteit zouden verliezen, is het misschien een idee om het volume van je mp3 speler zo laag mogelijk te zetten. Zo laag, dat je nog net die "zoem" wel kunt horen, maar dat hij niet zo erg aanwezig is dat het je belemmerd om door te gaan. Als je er steeds meer aan gewend raakt en je de voordelen van deze meditatie ervaart dan valt de zoem je straks niet eens meer op.
Ik ben zelf helemaal gewend aan deze methode, dus hoor ik tijdens het mediteren eigenlijk die tonen niet meer. Ik gebruik ook de achtergrondgeluiden niet. Die zijn niet nodig voor de meditatie. Probeer het eens en laat wat horen.JeroenABNW

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Manoes, op woensdag 2 februari 2011 08:40

Ik heb daarnet geluisterd naar track 2 en kreeg er een misselijk gevoel van in mijn maag. Mijn vraag is ligt dit aan mij of kan het zoemend geluid dit tot gevolg geven?Manoes

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Hailey, op donderdag 3 februari 2011 10:29Hoi Manoes,

We hebben nog niet vaker gehoort dat mensen misselijk worden van de meditaties, probeer het geluid zachter te zetten zodat je het nog net hoort, maar dat het niet vervelend is. Ook is het beter om niet gelijk na het eten, sporten, drinken of roken te gaan mediteren. Ik ga nog even aan Prasadam vragen wat hij er hierover weet. Ik hoop dat je hier vast wat mee kunt.

Groeten,
HaileyHailey

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Manoes, op vrijdag 4 februari 2011 13:52

Dank je wel Hailey voor je reactie. Bij track 3 had ik het misselijke gevoel weer (niet ernstig hoor), maar het valt me wel op.

Nog een andere vraag; vanochtend ben ik om 6:15 uur opgestaan (moest daarna werken) om naar ik meende track 4 te beluisteren. Om 7:00 uur kreeg ik van ABNW een mail met de opdracht voor de dag en hierin las ik dat vandaag track 2 eigenlijk weer aan de beurt was. Heb ik de boel nu in de war gestuurd, of komt het nog goed als ik vanavond track 2 beluister?

Graag bericht hierop zodat ik weet wat ik moet doen, alvast bedankt.

Groetjes, Manoes

p.s. Na 2 dagen meedoen aan 30dSRP slaat mijn biotensor veel meer uit dan daarvoor, fijn vind ik dat!Manoes

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Hailey, op maandag 7 februari 2011 13:35Hallo Manoes,

Het is niet erg dat je de verkeerde track hebt beluisterd. Je kan gewoon verder gaan waar je gebleven bent.
Hieronder het antwoord van Prasadam over het misselijke gevoel wat je ervaart tijdens de meditatie.

Je snijdt met je vraag een belangrijk punt aan. Het is van primair belang dat de praktijk van mediteren gepaard gaat met een gevoel van veiligheid. We zullen hier eens goed naar kijken.

Uit de informatie die bij de meditaties wordt verstrekt wordt vermeld dat de BreinRitme Methode –met mogelijk één uitzondering– zonder risico voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid kan worden gevolgd. De uitzondering geldt voor patiënten van epilepsie. Zij worden aangeraden om eerst bij hun behandelend geneesheer advies te vragen.

Hoe kan het dan gebeuren dat we soms onverwachte verschijnselen tegenkomen die de indruk geven dat het lichaam negatief reageert op de meditaties?
Om hier een antwoord op te geven moeten we wat dieper kijken naar de werking van meditatie.
De belangrijkste reden waarom iemand besluit te gaan mediteren is om aan de drang tot lichamelijke, geestelijke, mentale, en/of spirituele groei te kunnen beantwoorden. Die drang betekent eigenlijk dat je niet tevreden bent je huidig functioneren. Je voelt een behoefte om te veranderen. Dát woord nu, veranderen, is waar het in deze kwestie om draait.

Ofschoon iemand zeer bewust kan besluiten om te veranderen blijft verandering over het algemeen een proces dat op onbewust niveau plaats vindt. Het onbewuste deel van onze psychische opmaak is uiterst verfijnd instrumentarium dat zich in de eerste plaats tot taak stelt om ons voor pijn en ellende te behoeden en ons zo veel mogelijk vreugde en tevredenheid te laten meemaken. Wanneer het onbewuste vermoedt dat we ons in een avontuur bewegen dat wellicht minder gunstig kan uitpakken, dan geeft het waarschuwingssignalen met de bedoeling dat we die strategie beter niet kunnen gebruiken en dat het verstandiger is om weer terugkeren naar de bekende en gebaande paden. Die signalen kunnen zich op allerlei gebied manifesteren, maar het meest zien we dat als lichamelijke reacties. Hoofdpijn, kramp, maagstoornis, hartkloppingen, slaap, werkelijk alles is mogelijk. Het onbewuste doet zijn uiterste best om weer vat te krijgen op de situatie; vreemde dingen die het niet kent vormen een bedreiging.

Dus het onbewuste houdt niet van verandering. En dan… dan wordt het plotseling geconfronteerd met een methode, zoals de BreinRitme Meditaties, die op een extra-efficiënte wijze het onbewuste stimuleert om van die gebaande paden af te wijken en om verandering toe te staan. Immers we hebben besloten om te gaan mediteren, juist óm te veranderen. Je wilt bewuster leven, je wilt op een hoger plan functioneren, je wilt meer spiritualiteit in je leven, allemaal voorbeelden van gewenste veranderingen. Maar… leven op een hoger plan heeft wel zeer duidelijke consequenties: meer bewustzijn betekent meer verantwoordelijkheden. En daar staat het onbewuste niet altijd voor open! Delen in je onbewuste, die nog niet volledig tot ontwikkeling waren gekomen, of voorheen waren weggedrukt, worden door de meditaties gestimuleerd om meer op de voorgrond te komen en dat brengt vaak onrust met zich mee. Het onbewuste uit die onrust niet in helder uitgesproken taalgebruik, maar gebruikt zijn eigen instrumenten, eigen waarschuwingssignalen, die ons de indruk moeten geven dat waar we mee bezig zijn niet zo’n prettig resultaat zal opleveren.

Wat er met je maag gebeurt, Manoes, lijkt mij ook zo’n signaal uit je onbewuste. Eigenlijk zou ik je willen gelukwensen met je gevoelens, omdat het een uiting is dat je de goede weg bent ingeslagen. Nu is het zaak dat je goed leert om te gaan met die ongemakken. Daar hebben we een paar aanbevelingen voor.

1.Als je opnieuw dat misselijk gevoel in je maag krijgt, probeer dan met veel gevoel je onbewuste te danken dat het met zoveel overgave voor jouw welzijn zorgt. Praat ermee, laat het merken dat je verder wilt in je ontwikkeling, en dat je vertrouwt dat het je zal helpen op de ingeslagen weg.
Ik vind het van enorm belang dat de mensen wat meer gaan beseffen hoe ongelooflijk trouw ons onbewuste zich 24 uur per dag inzet om het ons naar plezier te maken. Ik vind het zo vreemd dat de meeste mensen daar gewoon nooit bij stil staan en dat allemaal als vanzelfsprekend ervaren. Maak vriendjes met je onbewuste! Alleen dat gebaar al zal je leven enorm verrijken. Je zult je meer en meer bewust worden van de verfijnde perfectie waarmee je onbewuste voor je zorgt. Dat besef geeft onmiddellijk extra vreugde in je leven.

2.Accepteer dat wat er met je gebeurt een heel normaal verschijnsel is. De natuur speelt zijn gewone rol. Voor sommige mensen is accepteren een moeilijk proces, maar de zaken zijn nou eenmaal zoals ze zijn. Als we dat niet accepteren dat snijden we onszelf in de vingers en bouwen we geheid stress op. Wel is het zaak om je zoveel mogelijk bewust te worden dat je akkoord gaat met het feit dat de dingen zijn zoals ze zijn, en dat de wens dat het anders zou moeten zijn, een onnatuurlijke neiging is, een val waar je niet meer in hoeft te trappen.

Manoes, ik wens je veel succes in je ontwikkelingsgang. Dank voor je vraag. Iedereen kan hier zijn voordeel mee doen.
Aarzel niet om meer van je te laten horen!

Met BreinRitme groet,
PrasadamHailey

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Manoes, op donderdag 10 februari 2011 14:33

Dank voor de prettige uitleg van de door mij gestelde vraag, hier kan ik zeker wat mee.
Wat ik fijn vind is dat het zo helder wordt uitgelegd door Prasadam en dat ik door de uitleg weer wijzer geworden ben over hoe e.e.a. werkt.

Een hele fijne dag gewenst, ManoesManoes

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Burnin, op dinsdag 17 mei 2011 09:09

Ik heb net track twee beluisterd. Naast het mooie zoemende geluid op de natuurgeluiden hoor ik ook aan één kant om de seconde een kort geluid dat lijkt op een plastic ritssluiting. Hoort dat zo of is het een mankement?
Ik vind dat geluid wel storend.

Voor de rest is het een fijne ervaring.Burnin

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Pascal, op woensdag 18 mei 2011 11:41
Hallo Burnin, Het geluid van de plastic ritssluiting hoort niet. Zou je mij een plezier willen doen en even willen luisteren naar de track op de cd? Hoor je hier een verschil? Zo, ja laten we dan even telefonisch contact hebben, want dan is er iets niet goed met de track en moeten we actie ondernemen.

Excuses voor het ongemak! Groeten, PascalPascal

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Maaike, op woensdag 12 oktober 2011 21:45

Ik heb een heel spcifieke vraag
Hebben jullie ervaring met of is het mogelijk dat iemand met oorsuizen (tinnitus) en geluidsintolerantie (hyperacusis) de meditaties kan doen?
Maaike

Re: Zoemend geluid door de meditaties

door Pascal, op vrijdag 14 oktober 2011 10:11

Hoi Maaike,

Tjsa gevoelsmatig zou ik zeggen dat de breinritme dan niet het meest geschikt lijkt. Wanneer je bereid bent om het te proberen zou ik het gewoon uittesten.

Ik heb in het verleden één persoon meegemaakt die het geluid ook niet kon verdragen. In dat geval is er natuurlijks niets rustgevends aan de breinritme methode.... Je zult dan op zoek moeten naar een andere toepassing.

Groeten,

Pascal
Pascal